Par produktu

Polifenoli ir fitoķīmiskās vielas, kas atrodamas dārzeņos, augļos, ogās, riekstos, sēklās, pākšaugos un pilngraudu produktos. Šiem savienojumiem piemīt antioksidantu īpašības, un tie aizsargā augu šūnas pret brīvo radikāļu izraisītiem deģeneratīviem procesiem. Polifenoli piešķir dārzeņiem, augļiem un ogām krāsu un garšu, kā arī aizsargā tos pret UV starojumu, oksidatīviem bojājumiem un skarbiem klimatiskajiem apstākļiem.
Īpašo SAPIENS Forte polifenolu formulu ir izstrādājusi SAPIENS Zinātniskā padome, un šī kombinācija ar 1724 mg polifenolu vienā kapsulā tiek saukta par FORTE.
Analizējot dažādu valstu zinātniskos pētījumus par polifenolu un citu fitoķīmisko vielu īpašībām un ņemot vērā vietējo iedzīvotāju ģenētiku, SAPIENS zinātnieki izvēlējās kombināciju ar augstāko polifenolu saturu - brokoļi, granātābolu augļi, zaļās tējas lapas, melnie pipari un kurkuma.
Papildinājums ir bagātināts ar koenzīmu Q10 un likopēnu (no Blakeslea Trispora sēnes) - ļoti spēcīgu antioksidantu, kas palīdz aizsargāt šūnas no oksidatīvā kaitējuma.
SAPIENS Forte polifenolu vienā neitrālas garšas kapsulā satur 1724 mg polifenolu ekvivalents:
- Ķīnas tējas koka lapu ekstrakts 50 mg - ekvivalents 400 mg zaļās tējas
- Brokoļu ekstrakts 40 mg - ekvivalents 400 mg sausa pulvera
- Kurkuma saknes ekstrakts 13,33 mg - ekvivalents 399 mg sausa pulvera
- Melno piparu augļu ekstrakts 5 mg - ekvivalents 125 mg sausā pulvera
- Granātābolu augļu ekstrakts 20 mg - ekvivalents 400 mg sausā pulvera
- Blakeslea Trispora likopēna ekstrakts 50 mg - 5 mg likopēna
- Koenzīms Q10 - 5 mg
Ķīniešu tēja palīdz uzturēt normālu vielmaiņu, normālu lipīdu sadalīšanos un kontrolēt holesterīna līmeni.
Brokoļi ir bagāti ar minerālvielām un antioksidantiem. Dabisks polifenolu avots!
Kurkuma sakneņu ekstrakts (kurkumīns) palīdz aizsargāt šūnas no oksidatīviem bojājumiem, palīdz uzturēt normālu imūnsistēmu, nervu sistēmu, elpošanas sistēmu un aknu darbību, kā arī palīdz uzturēt normālu aknu lipīdu daudzumu un holesterīna līmeni asinīs. Tāpat arī palīdz uzturēt normālu apetīti un gremošanu.
Melnajos piparos ir daudz bioloģiski aktīvā komponenta - piperīna. Piperīnam piemīt antioksidanta un pretiekaisuma īpašības, kas samazina brīvo radikāļu veidošanos organismā un aizsargā šūnas no bojājumiem.
Granātābolu koka augļi ir bagāti ar dažādām vielām, tostarp elagskābi, kurai piemīt antioksidantu īpašības.